Назад

Ініціатива команди Рудь: портал «Управа Житомира»

16 жовтня 2015

Житомир має бути містом комфортним та затишним. Тому один із пунктів програми команди Рудь — створення електронного управління благоустроєм міста.

Першим кроком до реалізації став інтернет-портал «Управа Житомира». З його допомогою житомиряни можуть управляти життям міста шляхом прямого та публічного інформування про недоліки у сфері житлово-комунального господарства та автомобільних доріг. Кожен свідомий житомирянин зможе впливати на розвиток свого міста, контролювати своєчасність і якість проведених робіт, оцінювати діяльність чиновників.

Можливості порталу

  • Наглядно демонструвати ефективність діяльності влади.
  • Інформувати громаду про її права; обов’язки комунальних служб.
  • Оперативно повідомляти органи влади про виявлені порушення.
  • Публічно контролювати своєчасність і якість проведених робіт на об'єктах міського господарства.
  • Підтверджувати чи спростовувати відповіді чиновників про усунення проблем.


Для того, щоб зорієнтуватись в основних напрямках роботи по розвитку міста було виділено три основні групи недоліків, які найбільше спричиняють дискомфорт мешканцям та викликають їх незадоволення: стан багатоквартирних будинків, дворових територій та доріг.

Надалі «Карта проблем» може розширюватися іншими сферами життєдіяльності та додатковим функціоналом. Наприклад, житомиряни зможуть оцінювати рівень надання послуг у навчальних закладах, транспорті, культурних установах та ін.

За допомогою порталу «Управа Житомира» житомиряни не будуть один на один із своїми проблемами. Кожне питання є публічним до тих пір, доки не буде вирішеним. Зверненням до «Управи Житомира» — це офіційна заява до закладів житлово-комунального господарства, копія звернення надсилається до відповідної служби міської ради.

Житомир стане містом, комфортним для життя!